dissabte, 24 d’abril del 2010

un volcà amb molts interessos

Trobo escandalosa la forma en la que la premsa ha tractat aquestes darreres setmanes el cas del volcà islandés en erupció.

Sembla ser que una erupció d'aquestes caracterísitques només és problemàtica perquè els avions no poden volar...i jo em pregunto: algú ha sentit quelcom sobre els efectes nocius sobre l'aparell respiratori de les cendres i els gassos tòxics? dels efectes que tindrà quan la pluja faci que es dipositin sobre el sòl? del canvi de temperatura del planeta que pot fer variar el volcà?

...jo, com a mínim, no he fet més que sentir les pèrdues de les companyies aèrees i que el Barça ha hagut de viatjar a Milà en autocar...país de futbol i interessos econòmics sense escrúpols, queda clar una vegada més.

Tanmateix, ningú ha fet referència als guanys que deuen haver tingut els trens i els autocars, a que hi ha alternatives de viatjar (i la opció de les videoconferències per estalviar reunions), i no s'ha reflexionat sobre el fet que, tones d'aliments que s'han podrit pel fet de no poder transportar-se es podrien haver estalviat amb el simple fet de què tothom s'acostumés a consumir només productes locals i de temporada, la qual cosa estalviaria tones de CO2 al planeta i seria una forma de fer una agricultura molt més sostenible.

Si més no, queda clar que el volcà ha servit per demostrar una vegada més que la Natura és la que mana i que per molt que l'home s'hi capfiqui ella té sempre la última paraula.

3 comentaris:

sandra ha dit...

És tant trist com cert... i es pot comprobar amb qualsevol cosa...

És una gran llàstima la venda que porta un gran nombre de persones als ulls.

Anònim ha dit...

No ens podem acostumar a rebre, només, la informació moldejada dels mitjans de comunicació. Sempre hem d'observar el món amb una mirada crítica. Gràcies a fonts alternatives com ho és aquest blog, podrem compartir altres percepcions del què ens envolta. Felicitats Laura! (Judit)

Anònim ha dit...

Sempre hem de rebre la infomració dels mitjans amb una mirada crítica. Gràcies a gent com tu la veritat, més enllà del què ens volen fer creure, surt a la llum. Felicitats pel blog! (Judit)

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright© Laura Guerrero Folch