dimarts, 7 de setembre del 2010

La piscina de la vergonya

Aquestes són les imatges una vegada més de l'explotació pel l'activitat turística de un dels paratges més bonics de la Costa Brava. Aquesta marca (la marca que no es cansen de repetir els polítics "Costa Brava") que ells venen com una paratge natural, salvatge i net degut als constants impactes que està fent la massificació turística dels mesos d'estiu està perdent tot el seu encant, s'està malmetent i la gent que hi viu durant tot l'any i des de tota la vida veu com cada vegada queda menys del que un dia va ser.

Aquí hi ha imatges d'un dels exemples: una piscina situada entre Platja Fonda i Fornells en el terme municipal de Begur. Aquesta piscina (on l'any passat s'hi va rodar un anunci de desodorants d'una coneguda marca) queda entre el mar i el camí de ronda, per tant és sòl públic, però el Complex d'apartaments que hi ha al davant ("Es cau") prohibeix totalment l'entrada i no contents amb això ho tenen tot envoltat de tanques i de cartells prohibitius. Impacte herència de l'època franquista però que la democràcia ha heretat sense fer gaires escarafalls ni acturar per treure aquestes concessions.

És aquest el model turísitc que volem?quantitat per sobre de qualitat?tenen més privilegis els estiuejants que els habitants?que algú m'ho expliqui...

5 comentaris:

Cinto soler ha dit...

Hola Laura aixo es el pitxor de aquest pais no es poden tanca camins a montanya tampoc com tu dius prohibir el pas a un lloc a uns certs metres del mar pero sempre i ha el burges o el acaudalat que per ell la normativa es diferenta si vas a Calella de Palafrugell concretament i ha chalets que hasta tenen la seva propia platge en fi me agrada molt el comaentari que has fet pero mentres u hagin burros ja en hi ha que van a caball salutacions

Anònim ha dit...

COM POT SER QUE SIGUI US PRIVATIU SI L'AIGUA ES DEL MAR. LA PAGUEN? REALMENT EL PÚBLIC NO POT ENTRAR? ES QUE LEGALMENT NO TE FONAMENTS PER ENLLOC.

behippie ha dit...

Una vergonya... Sempre tenen més privilegis els mateixos!! :( Bon article. Salutacions!

Anònim ha dit...

Entreu-hi a partir de les 18h, que marxa el guarda i no us diran res... això si,,, també ha marxat el sol :-(

Tania ha dit...

Aquesta publicació es tindria que fer al diari. Et felicito!

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright© Laura Guerrero Folch