dilluns, 20 d’abril del 2015

olivera milenaria de Vall-llobrega

La darrera setmana santa vàrem estar visitant diversos racons d'encant a l'Empordanet amb uns amics; tornant de visitar les ruïnes del castell de vila romà, un d'ells em diu: "coneixes l'olivera milenaria de Vall-llobrega? ". No l'havia vist mai, i m'encantava la idea de conèixer aquest arbre històric de la zona. Es tracta de l'olivera de can suquet o mas genesta, una olivera amb més de 8 metres de perimetre i considerat l'olivera més gran de la provincia de girona.
Vam enfilar el camí, vam aparcar el vehicle , i vam començar a buscar el camí d'accés..."què extrany" -em va dir, metre buscava confós algun accés- "aquestes barreres abans no hi eren!".

..i vam buscar i rebuscar la forma d'accedir a aquest arbre patrimoni de tothom, fins que vàrem trobar uns veïns del poble que ens van dir que els propietaris de la finca ho havien cercat tot i que per tant ara era impossible accedir-hi.

Camí tancat per interessos privats amb total impunitat, sense que l'ajuntament s'oposi i faci als propietaris signar acords que garanteixin a la resta de veïns passar per camins pels que sempre s'hi ha passat, que per llei han de romandre accessibles, com passa en tants talls de camí de ronda, com cada vegada és més comú veure a tants punts d'aquesta terra...

Hi haurà algun consistori que utilitzi el sentit comú i faci, simplement, complir la llei pel bé comú dels habitants?

L'olivera milenaria és doncs, des de fa poc, un altre dels punts emblemàtics de la nostra terra que ja mai més es podrà gaudir per part de la resta de persones...moltes gràcies per la seva sensibilitat i empatia, senyor propietari de la finca i gent de l'ajuntament de vall-llobrega.


1 comentari:

pere ha dit...

Ja fa 3 anys que els de les finques se les han empescat per barrar el pas. El perill es que aquests 3 propietaris cap d' ells es originari de Vall-llobrega ni tampoc son pagesos, per lo que aquest monument natural tampoc esta protegit en les seves mans. L' única solució que hi veig es que l' ajuntament de vall-llobregra juntatemen amb la generalitat l' expropiïn i la protegeixin. Potser que n' estiguin farts de veure gent que s' acosta a les vores de les seves finques per veure l' arbre. peró aixo ja ho sabien quan varen comprar la finca no? I que no diguin que la olivera es seva, si te 2000 anys es de l' humanitat. I encara seran prou ximplets de vendre-la a algun ricatxu capritxos.

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright© Laura Guerrero Folch