dimarts, 15 de març del 2011

una segona vida pels aparells elctrònics

Com molts de vosaltres ja sabreu, els aparells electrònics tipus pantalles d'ordinadors, discs durs, etc, són un dels principals problemes en quant a producció de residus no reciclables d'avui en dia.

La velocitat amb la que avança el món tecnològic fa que enseguida quedin desfasats, alhora que el fenomen conegut com "obsolescència programada" fa que la seva vida útil sigui de curta durada. A la vegada, la naturalessa amb la que estan fets els seus components fan que siguin molt difícils de reciclar i la seva incineració provoca molts fums tòxics i contaminants.

Els països del mal anomenat "primer món" (primer en carregar-se el planeta, deu ser), envia des de fa anys tot el material d'aquest tipus que ja no fa servir a països en vies de desenvolupament (principalment a Africa), teòricament per "equipar a aquests països amb tecnologia", però això no és més que una mentida per justificar les tones i tones de residus que envien a aquests llocs on saben perfectament que acaben en abocadors incontrolats on la gent hi viu i hi treballa per intentar trobar peces entre la ferralla per poder revendre i tot allò que no serveix ho van cremant allà mateix. Hi ha molts videos a la xarxa on es poden veure famílies senceres malvivint en aquests abocadors gegants on els nens treballen de Sol a Sol desmontant aquests aparells i on tothom està inal·lant aquests fums tòxics procedents de l'incineració (en el video "comprar, llençar, comprar" hi sortien algunes imatges).

Doncs bé, un grup de voluntaris que té per lema "abans de reciclar, creiem que és millor reutilitzar" ha creat un sistema de punts de recollida d'ordinadors vells però als que encara els hi quedi vida útil per intentar arreglar-los i  donar-los a persones que necessiten alfabetitzar-se digitalment.

Aquest grup tenen un web on expliquen perque els recullen, a on, i que en fan després, si voleu consultar-lo feu click aquí



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright© Laura Guerrero Folch