diumenge, 13 de maig del 2012

Carta enviada al Consell Comarcal de l'alt Empordà

Senyors:

Hem llegit al PuntAvui que Vostès assumiran el manteniment del Camí Natural de La Muga.
Casualment, el dia abans hem fet un tram d' aquest camí, des de la desembocadura a Roses fins a Pont de Molins i tornar.

La nostra impressió ha estat pèssima.

Apart del primer tram que està inicialment asfaltat en color vermellós, i seguidament uns pocs kilómetres amb capa de rodadura de terra compactada, la resta està en molt males condicions, tan per caminar-hi com per fer el recorregut en bicicleta.
El camí està cobert de pedres cantelludes, sense compactar,  i en alguns trams acumulacions de pedres i sorra, que fan més difícil avançar còmodament.
Entenem que hauria de ser un camí fàcil, per fer-lo persones amb bicicletes de passeig, i potser amb criatures.
Tot i ser planer, és millor fer-lo amb BTT per les males condicions del camí.

També hem trobat muntanyes d' escombraries, aquí i allà...
Rètols trencats i capgirats...
Be, tenint en compte que és una via que gairebé s' acaba d' estrenar, això és un desastre.

Els recomanem que millorin la capa de rodadura, ja que les moltes pedres del camí poden fer que la gent sense massa experiència pugui relliscar.
També són perillosos els blocs de formigó al mig del camí, amb les proteccions arrencades.
I no diem que hi ha un tram on cal travessar un pont per la carretera. Aquesta hauria de ser només una solució alternativa, en cas d' avinguda forta. En aquest punt, caldria haver construït un pas pel sota el pont, ja sigui un gual o be un pont alternatiu per bicicletes.

Les àrees de descans tampoc tenen cap atractiu. Ni tan sols s' hi ha plantat algun arbre.

Esperem que els arribi el pressupost per fer-hi alguna cosa, ja que no fa massa, aquest passar hivern, els varem comentar que hi havia molts rètols trencats als recorreguts recomanats a l' Alt Empordà, en un circuit al voltant de Perelada, i Vostès ens van comunicar que no tenien pressupost per posar-ne de nous.

Ens reservem un altre dia per recòrrer el tram des de Pont de Molins fins al final de la ruta.. veurem quines sorpreses ens trobarem.

Realment, en aquestes condicions de rodadura i paisatgístiques (tot el camí està molt descuidat) et passen les ganes de fer bicicleta per l' Empordà.
D' aquesta manera, dubto molt que aconseguim atreure cicloturisme estranger o nacional...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright© Laura Guerrero Folch