dimecres, 30 de gener del 2013

Vespes invasores a Aran

Tal i com parlàvem en una entrada del 2011 d'aquest mateix bloc, teníem l'amenaça de què acabèssin per arribar a les nostres abelles una espècie de vespa invasora provinents d'Àsia les quals es caracteritzaven per ser molt ferotges i ser capaces de matar les vespes "autòctones" catalanes.

Doncs vé, malauradament, dos anys més tard ja tenim notícies de què han arribat, començant per la zona d'Aran, les quals són capaces d'aniquilar 90.000 abelles en 3 dies.

Caldria que l'Administració s'afanyés a intentar pendre mesures abans no sigui massa tard...

Aquesta és la notícia publicada al 324.cat el dia 29 de gener:


Es troba a l'Aran una vespa invasora capaç d'eliminar 90.000 abelles en tan sols 3 dies
Redacció Actualitzat a les 12:47 h   29/01/2013

La vespa asiàtica o velutina ha començat a envair alguns ruscos de l'àrea geogràfica del Baix Aran. Diversos tècnics del Departament de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran han trobat tres abellers amb aquesta espècie invasora a prop de la població de Canejan.

La vespa asiàtica pot exterminar en tan sols tres dies ruscos habitats per 90.000 abelles autòctones que produeixen mel. José Cau, un productor de mel aranesa, explica que les vespes ataquen les abelles sense que les altres se n'adonin i salten d'un quadre a un altre en molt poc temps.

Carlos Lastera, l'alcalde de Canejan, ha explicat que les vespes estaven en una zona molt pròxima a la riba i que és probable que necessitin aigua o humitat per sobreviure. La vespa asiàtica, que viu en estructures grans de fibra de fusta compacta, podria haver entrat a l'Aran per França seguint el riu Garona.

La vespa asiàtica podria amenaçar la població d'abelles de la Catalunya Nord


Les vespes s'infiltren sense que la resta d'abelles se n'adonin


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright© Laura Guerrero Folch