diumenge, 29 de maig del 2011

més estampes primaverals a l'Empordà

La calor ja apreta i el paisatge va canviant cada vegada més depressa.

Sortir cada dia a passejar és un regal d'imatges que vull compartir amb vosaltres:





Les "Babol, Gall, Gallaret, Paparota, Pipiripip, Quiquiriquí, Roella, Rosella", (Papaver rhoeas, la imatge de sota), en la meva opinió, les reines de la primavera. La imatge d'adalt correspon a Papaver somniferum, "Cascall, Herba dormidera, Pintacoques"; són dues de les flors típiques de camps i camins que es poden veure des de fa  un mes per moltes zones.

Els "Boca de conill, Boca de drac, Cara de vedella, Conillets, Gatets, Gola, Gola de llop, Gossets, Mamaconill, Sabatetes, Vedells", Anthirrhinum majus L., una flor molt vistossa de la família de les Escrofulariàcies present també en molts camps durant aquestes setmanes.


L'espectacular floració d'aquesta planta també mereix especial atenció. Jo diria que és un exemplar de Bleda silvestre (Beta vulgaris), però agrairia si algú m'ho pogués confirmar.

Però....no només la flora esclata en mil formes i colors aquests dies! La fauna, per la seva banda, també  mereix la nostra admiració. És època de cria per diverses espècies de mamífers, i hi ha molts ocells que amb la seva arribada ens anuncien que el fred ja es fora.

Les orenetes: oreneta cua blanca i oreneta comuna (Hirundo rustica), uns elegants ocells que fan nius sota porxos i teulades utilizant fang; és per això que costa veure en ciutats però són fàcils de trobar en masies i pobles.


Finalment, l'"Abellarol" ("abejarruco"), Merops apiaster. El seu nom fa referència  a la seva dieta a base d'abelles. Aquest vistós ocell de colors preciosos és dels primers en arribar a les nostres terres quan ha passat el fred de l'hivern.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright© Laura Guerrero Folch