dimarts, 31 de maig del 2011

Nuclear? nein danke

Felicitats Alemanya!!!!

Notícia de Vilaweb:

Alemanya tancarà les centrals nuclears abans del 2022

Els partits del govern ho han acordat aquesta nit
Alemanya tancarà tots els reactors nuclears escampats pel país abans del 2022, segons un acord al qual han arribat els partits que formen la coalició governamental liderada per la cancellera Angela Merkel. Arran de l'accident de Fukushima, Merkel ja havia demanat que s'aturessin els reactors més vells que hi havia la país, però l'acord al qual s'ha arribat aquesta nit encara va més enllà. D'aquesta manera, Alemanya es converteix en primer país europeu amb centrals nuclears que decideix de tancar-les.
Després d'una maratoniana reunió en què Merkel ha aconseguit arrencar l'acord als seus socis liberals, el ministre de Medi Ambient, Norbert Roetggen, ha anunciat que les set centrals més antigues ja no es reconnectaran a la xarxa, que un segon grup de sis centrals es desconnectarà el 2021, i les tres plantes més modernes es desconnectaran el 2022.

Fa tot just dos dies, més de cent cinquanta mil manifestants van sortir als carrers en contra de l'energia nuclear i per a tornar a demanar al govern de Merkel que convertís Alemanya en la primera economia industrialitzada  renunciar voluntàriament a l'energia nuclear. Cal tenir present que el 22% de l'energia consumida a Alemanya prové de les centrals nuclears, cosa que implica cercar una alternativa.

Alemanya, per tant, fa un gir important en política energètica, car l'any passat va aprovar una moratòria per a les centrals més velles. L'accident de Fukushima, però, sembla haver canviat la situació.
Tot amb totl'acord, però, estableix una clàusula que permet fer marxa enrere en el projecte en cas de crisi energètica i deixar dues centrals nuclears de reserva.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

 
Copyright© Laura Guerrero Folch